Hjem Jobcenter Helsingør har udnævnt Forenede Service til SAGA Nord virksomhed.

Jobcenter Helsingør har udnævnt Forenede Service til SAGA Nord virksomhed.

Jobcenter Helsingør har udnævnt Forenede Service til SAGA Nord virksomhed.

Forenede Service er en virksomhed som tager et særligt stort socialt ansvar i forhold til de borgere som bor i Helsingør Kommune – sådan lyder ordene fra Jobcenter Helsingør, som har udnævnt Forenede Service til SAGA Nord virksomhed.

Over 70% af de borgere som har været i jobtræningsforløb hos Forenede Service i Helsingør Kommune, får tilbudt fastansættelse hos os efterfølgende, hvilket tydeligt viser, at jobtræningsforløb er en stor succes for alle parter.

Grunden til den store succes skyldes både det gode samarbejde med Helsingør Jobcenter samt den mentorordning som Forenede Service tilbyder.

”Mentorordningen fokuserer på at gøre borgeren klar til at få tilbudt fastansættelse,” forklarer Linette Mathiesen, driftschef i Forenede Service og uddyber:

”Vi sørger for god sidemandsoplæring, så borgeren får de kompetencer der skal til for at komme ind på arbejdsmarkedet, enten hos os eller hos anden virksomhed.”

Ud over de rent faglige kompetencer, så fokuserer man på trivsel og på at de kommende medarbejdere føler sig som en del af et kollegialt fællesskab under mentorforløbet.

”Flere borgere har været uden for arbejdsmarkedet i en periode, og det betyder meget for dem, at komme ind i et fællesskab og føle sig værdsat på arbejdsmarkedet,” forklarer Linette, som med over 20 års anciennitet i Forenede Service, har stor erfaring i at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i arbejde.

Perioden medarbejderen er tilknyttet jobtræningsforløbet varierer, men efter ca. en måned, er medarbejderen godt rustet til at få tilbudt en fast stilling.

”Vi slipper jo ikke kontakten bare for at medarbejderen er fastansat,” forklarer Linette. ”Vi supporterer altid de medarbejdere som er tilknyttet en mentorordning i en længere periode.”

Ud over samarbejdet omkring jobtræningsforløb, har Forenede Service og Helsingør Jobcenter også et samarbejde omkring den højaktuelle situation med flygtninge fra Ukraine. Forenede Service har plads til alle de flygtninge som har evner og lyst til at komme ud i praktikforløb i Helsingør Kommune.

”Lige så snart de har arbejdstilladelse, er vi klar til at tage i mod,” afslutter Linette.

Flere borgere har været uden for arbejdsmarkedet i en periode, og det betyder meget for dem, at komme ind i et fællesskab og føle sig værdsat på arbejdsmarkedet.

Linette Mathiesen, serviceleder i Forenede Service og ansvarlig for jobcentersamarbejdet i Helsingør