Hjem Rengøring Plantebaseret rengøringskemi

Vi bringer bæredygtigheden videre til vores kunder

Forenede Service har siden 2019 udfaset brugen af konventionel rengøringskemi til fordel for plantebaserede og 100 % bionedbrydelige rengøringsmidler.

Plantebaserede og 100% bionedbrydelige rengøringsmidler

Forenede Service har siden 2019 udfaset brugen af konventionel rengøringskemi til fordel for plantebaserede og 100 % bionedbrydelige rengøringsmidler.

Udskiftningen af på årsbasis 70.000 liter konventionel rengøringskemi til bionedbrydelige rengøringsmidler er et mærkbart åretag i den miljøvenlige og bæredygtige retning, vi ønsker at gå. Samtidig underbygger konverteringen vores arbejde med at opfylde FN’s verdensmål og bidrager også til vores kunders arbejde med at omlægge til en grønnere hverdag. 

Hvad er Cradle to Cradle?

De bæredygtige rengøringsmidler bærer det officielle miljømærke EU-Blomsten. Herudover har produkterne opnået Cradle to Cradle-certificering og vurderes derfor til at være mere miljøvenlige.

Cradle to Cradle er en produktstandard, hvor produkter indgår i biologiske eller tekniske kredsløb og skaber værdi for både mennesker, miljø og økonomi. Cradle to Cradle-certificerede produkter skal kunne skilles ad, og de enkelte materialer skal enten kunne nedbrydes sikkert som biologisk næringsstof eller genanvendes i nye produkter som teknisk næringsstof. Derfor vil alle materialer indgå i kontinuerlige biologiske eller tekniske kredsløb.

Cradle to Cradle anvendes i dag som en garant for bæredygtighed af virksomheder over hele verden og indenfor alle brancher.

En af Forenede Services miljøambassadører

Betina Christensen er en af elleve miljøambassadører i Forenede Service, som blandt andet har til opgave at udbrede viden og erfaringer om de bæredygtige rengøringsprodukter til kolleger og kunder. Som serviceleder har hun det daglige ledelsesmæssige ansvar for 96 serviceassistenter, der allerede i 2018 på forsøgsbasis begyndte at indfase produkterne i blandt andet Esbjerg.

Læs mere om Betinas erfaringer med de bæredygtige produkter